Utstilling | Artister | Blogg


Utstilling: Bergen Offentlige Bibliotek.
16. Oktober - 10. November 2019

| Yngvill Hopen (Henchman & Goon)

Yngvill Hopen er artist og leder for Henchman & Goon, mest kjent for utgivelsen av det nydelige spillet «PODE». Yngvill er veldig personlig i måten hun fremstiller kunsten sin på, og det ser man spesielt i det kommende spill prosjektet «Nenia».

“Jeg tror at måten jeg tilnærmer meg spilldesign på er mye det samme som måten jeg tilnærmer meg det å skape billedkunst. For meg handler det mye om å fortelle en historie og frembringe følelser ved bruk av visuelle medium. Jeg liker også å unngå bruk av tekst og tale når det kommer til spill, og det kommer kanskje av at det i større grad likestiller spill og stillbilde. Når det er sagt så har spill en ekstra dimensjon når det kommer til interaksjon, hvor målgruppen ikke lenger er betraktere, men deltagere. Og det er jo en ganske betydelig forskjell. Det gjør at man kan påvirke på et mye dypere nivå enn med stillbilder.”


| Inna Hansen (Freelance)

Inna Hansen er opprinnelig fra Murmansk, og har vokst opp på Hønefoss. Hun jobber fortiden som kunstner på spillet «The Cabin» - et nydelig spill som har som mål å skildre den Nordnorske hyttekultur. Inna kommer til å stille ut kunst fra flere av sine prosjekter.

“Jeg trives veldig med prosjektene jeg gjør nå fordi jeg er med på å utforme mange aspekter av spillet utover kun concept art. Drømmen er å ta en av de veldig ambisiøse prosjektene fra min egen idèbok og utforme dem med hjelp fra flinke folk.”


| Øyvind Steensen (Black Book)

Øyvind Steensen er grunnlegger og kunstnerisk leder i Black Book, et lite studio i Oslo. Øyvind vokste opp på Nordstrand. Han har jobbet som frilanser i flere bransjer innen media, og før det it Funcom - men konsentrerer seg i disse dager om Black Book sitt lanseringsprosjekt, «Våken», samt folketro- og AR-applikasjonen «Hidden».

“Jeg har vært frilanser innen film, animasjon, konsept- og storyboardtegning i noen år etter Funcom. Jeg er glad for all erfaringen jeg har fått fra både her og der, og det har bidratt til at jeg følte meg klar til å starte noe eget, hvor tanken er å skape det som i mine øyne er den ideelle arbeidsplassen - da selvsagt for meg selv, men også for andre som vil trekke i samme retning og lage fine/kule ting mens vi har det fint/kult.”Vi vil gjennomføre flere artist intervjuer i ukene som kommer.